Bron:tweakers.net

Xiaomi gaat een transparante 55″-oled-tv verkopen in China. Fabrikanten tonen al jaren transparante oled-tv’s op beurzen en LG heeft er al al een in zijn zakelijke assortiment. Xiaomi zegt de eerste te zijn die een transparante tv in massaproductie neemt.

Xiaomi noemt de doorzichtige televisie de Mi TV Lux Oled Transparent Edition. Als de tv uit staat, ziet die er uit als een glasplaat met een dunne rand. Het gaat om een 55″-model met een 10bit-paneel en een verversingssnelheid van 120Hz. Het paneel is vermoedelijk hetzelfde paneel dat LG gebruikt in zijn55EW5TF-A. Dat is een zogenaamde signage-tv bedoeld voor presentaties of showrooms, die niet aan consumenten wordt verkocht.

De doorzichtige Xiaomi-tv is voorzien van een MediaTek 9650-soc en heeft volgens Xiaomi ‘twintig algoritmes met optimalisaties voor vijf veelvoorkomende scenario’s van gebruik’. De glasplaat is 5,7mm dik en staat op een dikke ronde voet.

Dergelijke doorzichtige tv’s bestaan al veel langer; oledpanelen zijn immers transparant en worden voorzien van een paneel aan de achterkant, waarde andere hardware in wordt verwerkt. Bij Xiaomi’s transparante tv zit alle hardware in de voet. De Mi TV Lux Oled Transparent Edition is vanaf volgende week in China te koop voor 49.999 yuan. Omgerekend is dat zo’n 6129 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here