Bron:BD.nl

Bondscoach Alyson Annan heeft zes hockeysters van landskampioen Den Bosch geselecteerd voor het Pro League-duel met China van aanstaande zondag. De oproep voor Margot van Geffen springt daarbij in het oog. 

De 29-jarige Van Geffen is de enige speelster van Oranje die voor alle drie de Pro League-trips die Oranje deze winter ondernam is geselecteerd. Bondscoach Annan wilde aanvankelijk niemand vaker dan twee keer oproepen, maar zag zich door blessures genoodzaakt opnieuw een beroep te doen op Van Geffen.

In januari ging de geboren Tilburgse al met het Nederlands team mee naar Australië (verlies tegen het gastland, winst tegen Nieuw-Zeeland) en ook was ze van de partij toen Oranje het afgelopen week in Argentinië opnam tegen dat land en de Verenigde Staten (tweemaal winst). In China staat voor Nederland ‘maar’ een interland op het programma, die wordt zondag om 07.00 uur ‘s ochtends Nederlandse tijd afgewerkt.

Naast Van Geffen gaan ook Ireen van den Assem, Lieke Hulsen, Josine Koning, Sanne Koolen en Maartje Krekelaar mee naar Changzhou. Voor Van Geffen, Koning en Krekelaar is dat bekend terrein: in november wonnen zij met Oranje nog de Champions Trophy in de Chinese stad. Koolen was bij dat toernooi reserve.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here