Bron:NU.nl

Vorige week liet een groot aantal autofabrikanten weten hun Europese autofabrieken tijdelijk stil te zullen leggen vanwege het coronavirus. In China beginnen de productiecentra juist weer op gang te komen, zo ook bij de Zhejian Geely Holding Group. Dit zijn de maatregelen die het bedrijf treft voor de werknemers.

Sinds 1 maart draaien de productielocaties van Geely, zoals het merk in de volksmond heet, weer als gebruikelijk. Dat ging, gezien het werknemersaantal van meer dan 60.000 op die locaties, echter niet zonder slag of stoot.

Om weer aan het werk te gaan, werd er een special crisisteam samengesteld. Dit team moest aan de slag met de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen.

Bij aankomst op een van de locaties van Geely wordt van bezoekers allereerst de temperatuur opgenomen. Dat gebeurt met hittecamera’s en de apparaten om in en uit te klokken staan voortaan voor de ingang in plaats van in de hal.

Bij werknemers die met de auto komen, wordt nog wel door een controleur de temperatuur opgenomen. Bovendien moet de auto over een speciale mat rijden. Op die manier wordt de onderzijde van de auto gereinigd. Geely legt niet uit hoe dit proces precies werkt. Als de auto’s geparkeerd staan, worden de deurhendels ontsmet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here