Bron:AD

In de Chinese stad Jiaxing wordt op 27 maart de ‘Drentse ambassade voor toerisme’ geopend. Het is voor het eerst dat een Nederlandse provincie een dergelijk kantoor opent in het buitenland. 

De ‘ambassade’ is een direct gevolg van een in oktober 2018 gesloten vriendschapsverdrag tussen de provincie Drenthe en het stadsbestuur van de stad Jiaxing.

In het kantoor van de ‘vereniging van touroperators regio Jiaxing’ kunnen Chinese touroperators alle mogelijke informatie krijgen ze willen hebben over Drenthe. ,,De samenwerking met China loopt voortvarend’’, zegt VVD-gedeputeerde Henk Brink (Toerisme, Recreatie, Economie en Mobiliteit).

Een Drentse delegatie neemt eind maart deel aan een grote toeristische beurs in China. Ze biedt er aan ruim 200 touroperators arrangementen aan die zijn samengesteld door Drentse ondernemers.

De verwachting is dat nog voor aanstaande zomer de eerste groep Chinese toeristen naar Drenthe komt. “We hebben nu eerst gekozen voor groepsreizen. Benadering van individuele Chinese toeristen volgt daarna”, zegt de Coevordense wethouder Jan Zwiers, delegatieleider en voorzitter van het Recreatieschap Drenthe.

De bestuurders benadrukken dat een betere spreiding van toeristen in Nederland van groot belang is en naadloos aansluit bij het landelijke beleid van het ministerie van Economische Zaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here